Objavljeno: 18.11.2012

Rešitev za pozabljive

Ste med tistim, ki redno pozabljate denarnico, šop ključev ali torbico? V pomoč lahko priskoči mlado podjetje Phone Hallo, ki vam za 19 dolarjev (plus dodatnih 7 za poštnino v Evropo, kjer bo treba poravnati tudi DDV) proda najnovejši "osebni alarmni sistem". Kartica Wallet TrackR je prek vmesnika bluetooth nenehno povezana s pametnim telefonom ali tablico, čim se oddaljimo od nadzorovanega predmeta pa sproži alarm.

Pravzaprav dva - zvočno in s tresljaji nas opozori telefon, piskati pa začne tudi miniaturni zvočnik v kartici. Če to ni dovolj, lahko na zemljevidu na mobilni napravi pogledamo, kje je zadnje zabeleženo mesto prek koordinat GPS, ko sta bila kartica in denarnica (ali drugi nadzorovani predmet) še v bližini.

Wallet TrackR je debel le toliko kot dve ali tri plastične kartice, tako da v denarnici zavzame zelo malo prostora, lahko pa jo uporabimo tudi kot obesek za ključe. Z dvema baterijami naj bi oddajal nizkoenergijski bluetooth signal kar okoli tri leta. Z enim telefonom lahko nadzorujemo več TrackR-jev (ocenjeno je tja do 15) sočasno.

Wallet TrackR trenutno obstaja le kot prototip, ki ga nameravajo financirati z zbiranjem vložkov zainteresiranih kupcev. Vlagatelji lahko prve izdelke pričakujejo aprila 2013. Kasneje naj bi se pridružile tudi različice za druge telefone.

http://www.wallettrackr.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji