Objavljeno: 1.12.2004

Red Hat pripravlja Enterprise Linux 4

Red Hat bo predvidoma v prvem četrtletju 2005 predstavil novo različico distribucije Enterprise Linux, ki je namenjena predvsem rabi v podjetjih. Novi Enterprise Linux 4 bo zasnovan na jedru 2.6, vseboval pa bo pomembne novosti na področju stopnjevane nadgradljivosti (skalabilnosti) in podporo za večje pomnilniške sisteme. Red Hat bo v izdelek uvedel tudi s stališča varnosti nekoliko modificirano jedro, ki ga imenujejo Security Enhanced Linux Kernel.

Podpiral bo 64-bitne procesorje, uporabniški vmesnik GNOME 2.8, vseboval pa bo tudi orodje za upravljanje z volumni Logical Volume Manager 2.0 in novejše različice priljubljenih programov, kot je Mozilla Firefox. Novi distribuciji Linuxa naj bi kmalu sledil izdelek s projektnim imenom Xen, pod katerim se nahaja orodje za virtualizacijo strežniškega okolja.

Red Hat Enterprise Linux 4 z jedrom 2.6 prihaja precej mesecev za Novellovo različico Suse Enterprise Server 9, kije prav tako zasnovan na istem jedru. Red Hat pa se je načrtno odločil, da z objavo izdelka na novem jedru ne bodo hiteli, saj so želeli natančno preizkusiti vse implikacije prehoda na novo okolje, pa tudi okrepiti osnovno kodo z lastnimi dodatki.

http://www.redhat.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji