Objavljeno: 4.4.2013 01:00

Razprodaja tablic in hibridov Windows 8

Kadar ti nikakor drugače ne gre, znižaj ceno. To je eno od osnovnih pravil trgovanja. Prav za tak rešilni ukrep se je odločil Microsoft, da bi spodbudil prodajo računalnikov z okoljem Windows 8, v prvi vrsti tablic in hibridov. Proizvajalcem je ponudil bistveno nižje cene licenc in s tem omogočil precejšnje popuste glede na prvotno postavljene cene.

V spletni trgovini Microsoft Store so drastično znižali cene prenosnikov, tablic in hibridov (tablic, ki lahko postanejo prenosniki) z okoljem Windows 8. Toshiba Satellite U925t-S2130 denimo stane po novem 800 dolarjev, še pred nekaj dnevi pa je cena znašala 1.150 dolarjev. Tablica Acer Iconia W510 stane 400 dolarjev, 100 manj kot doslej.

Prenosnik HP ENVY x2 z 11,6-palčnim zaslonom stane 600 dolarjev, do nedavnega 850 dolarjev. Samsung pa je zanimivemu hibridu ATIV Smart PC Pro 700T znižal ceno iz 1.200 na 1.000 dolarjev. Asus Taichi stane v različici z enoto SSD velikosti 128 GB 1.200 namesto 1.400 dolarjev.

Poznavalci trga so tu enotni – prodajalci se želijo znebiti zalog, ki ne gredo dobro v prodajo. Taka znižanja za tako nove izdelke pač niso nekaj običajnega. Še posebej pa so se (in se po napovedih še bodo) znižale cene za tablice in hibride z okoljem Windows 8 RT (torej platformo ARM). Amazon denimo Asusov VivoTAB RT s pomnilnikom 32 GB ponuja za samo še 382 dolarjev, medtem ko je bila začetna cena kar 600 dolarjev.

Nekateri že trdijo, da je to začetek konca za okolje Windows 8 RT, a Microsoft vztraja in obljublja podporo tudi v naslednjih generacijah okolja Windows (delovno ime Blue). Čeprav nihče uradno ne komentira prodaje računalnikov z običajno različico okolja Windows 8, očitno tudi tu rezultati precej zaostajajo za ambicijami vseh vpletenih. Od tu tudi razlog za tako obsežno zniževanje cen.

microsoftstore.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji