Objavljeno: 8.11.2009

Raindrop je prihodnost Thunderbirda

Medtem, ko se organizacija Mozilla pripravlja na objavo tretje generacije poštnega odjemalca Thunderbird, ki bo hitrejši, enostavnejši za rabo in prilagodljiv z raznimi dodatki, je pozornost javnosti spodbudil predvsem projekt Raindrop, ki predstavlja prototip poštnega odjemalca prihodnosti. Za začetek je Raindrop za razliko od Thunderbirda povsem spletna aplikacija, ki bo torej gostovana v internetnem oblaku, v tako obliki pa tudi primerna za rabo v različnih tipih strojnih naprav.

Morda najpomembnejša novost pa je ta, da bo Raindrop predstavljal unificiranega odjemalca za dostop do vseh elektronskih komunikacij, po konceptu nekaj podobnega, kar skušajo v zadnjem času promovirati nekateri pametni telefoni (Motorola Droid, HTC HD2, Sony Ericsson Xperia X10). Spletna storitev bo tako poenotila dostop do elektronske pošte, trenutnih sporočil in tudi sporočil v socialnih omrežjih, kot sta Facebook in Twitter. Združiti bo mogoče celo druge tipe informacij, kot so blogi in druge spletne informacije.

V ospredju bodo osebe in ne viri sporočil ter zasebna sporočila pred tistimi, ki so poslana na najrazličnejše poštne sezname. Za zdaj Raindrop obstaja zgolj v obliki zelo zgodnjega prototipa, avtorji pa še tehtajo, kateri uporabniški vmesnik je najbolj učinkovit za dosego želenih ciljev.

http://www.mozilla.org

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji