Objavljeno: 7.3.2018 14:00

Prvi spomenik tehnologijam »blockchain« na svetu bo v Kranju

Čez slab teden, v torek, 13. marca, bo v Kranju slovesno odkritje spomenika, posvečenega tehnologiji veriženja blokov (»blockchain«). Da, resno!

Gre za (seveda) prvi tovrstni spomenik na svetu. Spomenik postavlja Mestna občina Kranj ob podpori kranjskih podjetji 3fs in Bitstamp, obeležje bodo odprli župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar, predsednik društva Bitcoin Slovenija Jure Pirc ter državni sekretar Tadej Slapnik.  

O tehnologiji veriženja blokov smo v Monitorju že veliko pisali, Kranjsko obeležje pa naj bi služilo kot poklon njenim potencialom. Organizatorji pravijo, da se s tem poudarja odprtost za digitalizacijo in uporabo novih tehnologij. Spomenik bo sicer na krožišču, ki povezuje Cesto Staneta Žagarja z Gregorčičevo in Zoisovo.

Projektov, ki temeljijo na tehnologiji veriženja blokov je res veliko, a so praktično vsi še v razvojnih fazah. Vsekakor bo v naslednjih letih zanimivo spremljati, kaj se bo na tem področju obdržalo in kaj ne.

Velja še poudariti, da gre za spomenik sami tehnologiji veriženja blokov, ne pa bitcoinu, ki se v medijih sicer bolj pogosto pojavlja, predvsem v kontekstu zaslužkov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji