Objavljeno: 10.10.2009

Prvi izdelki LTE

Mobilno omrežje naslednje generacije LTE dobiva prve izdelke, ki lahko izkoriščajo visoke hitrosti prenosa podatkov. Kitajsko podjetje ZTE, sicer eno od večjih ponudnikov vmesnikov za mobilna omrežja, je na sejmu ITU Telekom World v Ženevi predstavil vmesnike/modeme AL620 in AL600, ki v omrežjih LTE zmorejo prenos podatkov s hitrostjo 100 Mb/s proti uporabniku in 50 Mb/s od uporabnika proti omrežju.

Model ZE AL620 sicer deluje tudi z drugimi omrežnimi standardi. Kadar ne najde signala LTE, kar bo zelo pogosta situacija še vrsto let, zna samodejno preklopiti na omrežja HSPA oziroma HSPA+ (14,4/5,7 Mb/s oziroma 42/11 Mb/s). Če še to ni dovolj zna preklopiti tudi na omrežja EDGE in GPRS. Model AL600 je podoben, le da namesto omrežij GPRS podpira ameriški EV-DO.

Oba vmesnika sta zelo kompaktna, saj jih bo ZTE ponujal v obliki ključa USB. Pri proizvajalcu obenem opozarjajo, da bodo uporabniki omrežij LTE v prvi fazi najbrž doživeli precej manjše hitrosti. V realnem življenju naj bi prva generacija omrežij LTE dosegala hitrosti okoli 20 Mb/s proti uporabniku in 5 Mb/s od uporabnika do omrežja.

http://www.zte.com.cn/cn/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji