Objavljeno: 26.2.2011

Prve periferije z vmesnikom Thundebolt

Po tem, ko sta Intel in Apple predstavil nov periferni vmesnik z imenom Thunderbolt s hitrostjo 10 Gb/s, so nekateri tehnološki partnerji že pohiteli s predstavitvijo prvih združljivih perifernih naprav. Najbrž ne bo nobeno presenečenje, če so na vrsto najprej prišli zmogljivi diskovni sistemi.

Podjetje LaCie je tako predstavilo izdelek z zanimivim imenom Little Big Disk, ki se skuša kar se da prilagoditi zamisli, po kateri je nastal Thunderbolt. Zunanja pomnilniška naprava je sposobna dosegati stalni prenos s prepustnostjo kar 700 MB/s, daleč več od tega, kar zmorejo današnji zunanji diski. Za dosego tega cilja enota uporablja dva modula SSD Intel 510, pa tudi poseben sistem hlajenja zaradi obremenitve elektronike. Povrh vsega je mogoče Little Big Disk povezati v marjetično verigo, torej na isti kabel in priključek kamor smo priključili tudi monitor z vmesnikom DisplayPort, kar omogoča tehnologija Thunderbolt.

LaCie Little Big Disk.

Še večjo prepustnost, tja do 800 MB/s napoveduje podjetje Promise, ki je vmesnik vgradilo v svoje diskovne sisteme RAID z imenom Pegasus. Omisliti si bo mogoče zunanje enote s štirimi ali šestimi režami za diske, ki v kombinaciji z algoritmom RAID in vmesnikom Thunderbolt ponujajo hitrost prenosa, ki je 12-krat višja od tiste prek vmesnikom Firewire 800 in okoli 20-krat od tiste prek vmesnikov USB 2.0. Skupno lahko diskovni sistem ponudi do 12 TB pomnilniškega prostora.

Promise Pegasus.

http://www.lacie.com

http://www.promise.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji