Objavljeno: 12.3.2016 01:00

Prva 360-stopinjska TV oddaja

Avtorji priljubljene angleške TV nanizanke BBC Click, ki že od leta 2000 poroča o zanimivostih in novostih s področja tehnologije in znanosti, so ustvarili najbrž prvo celovito epizodo kake od priljubljenih oddaj v 360-stopinjski video tehniki. Click 360 so objavili kar na YouTubeu, večina pa si jo lahko ogleda v spletnem brskalniku. Redki srečneži tudi s čeladami in prikazovalniki za navidezno resničnost, ki so pravzaprav glavna tarča projekta.

Redna epizoda oddaje Click prinaša dokumentarne prispevke iz švicarski Alp, obisk raziskovalnega centra CERN, centra za simulacije rečnih jezov pa tudi prvi predogled igre za navidezno resničnost v prostorski tehniki. V prostorski video posnetek so med drugim vgradili nekaj povsem novih konceptov, ki jih omogoča prostorski video, kot so prostorske animacije, pomožni opisi, poskrbeli pa so tudi prvi 3D prikaz in razlago čarovniškega trika.

Celotno oddajo so snemali z različnimi napravami, večinoma z uporabo šestih kamer GoPro Hero iz katerih so nato s pomočjo programske opreme ustvarili prostorski video. Največ preglavic so jim povzročali kadri, kjer se oseba ali predmet nahajata ravno na točki stika posnetkov, ugotovili pa so, da posnetke zelo blizu kamere praktično ni mogoče kvalitetno opraviti ali monitirati v treh dimenzijah. Za zdaj še ni jasno, ali gre za posamičen eksperiment ali zametek večjega projekta.

Vsekakor zelo zanimivo, oddajo si lahko ogledate na spodnji povezavi!

c3zeH-YEHkE

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji