Objavljeno: 3.10.2009

Priljubljenost zaslonov OLED raste

Čeprav niso najcenejši za izdelavo, ravno nasprotno, so zasloni OLED postavili nov prodajni rekord. Slednje sicer ne čudi, saj omenjeno vrsto zaslonov uporablja vse več tehnološko naprednih izdelkov, predvsem zmogljivejši digitalni fotoaparati in mobilniki. Je pa bržkone že danes vsem v industiji jasno, da prodajnih številk zaslonov na tekoče kristale še lep čas ne bodo dosegli.

Po poročanju analitske hiše DisplaySearch so proizvajalci zaslonov OLED do polovice letošnjega leta s to vrsto zaslonov ustvarili za 192 milijonov dolarjev prometa, kar je 22 odstotkov več kot v primerljivem lanskem obdobju. Po napovedih analitikov pa pravi razcvet za novo tehnologijo prikaza slike šele sledi, saj naj bi do leta 2016 vrednost trga z zasloni OLED dosegla 6,2 milijarde ameriških dolarjev (za primerjavo: v letu 2008 je skupna prodaja beležila 0,6 milijarde USD).

Analitiki prav tako napovedujejo, da bodo mobilni telefoni ostali gonilna sila rasti prodaje zaslonov OLED, do leta 2016 pa naj bi se na drugo mesto že prebili OLED televizorji, ki jih je danes le za vzorec.

www.displaysearch.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji