Objavljeno: 31.12.2018 12:00

Prijava z dlanmi, ki razbira podkožne žile, ni več varna

Raziskovalca Jan Krissler (predstavlja se kot starbug) in Julian Albrecht sta na varnostni konferenci Chaos Communication Congress prikazala način, kako je mogoče prelisičiti profesionalne varnostne sisteme, ki preverjajo postavitev podkožnih žil v dlaneh. Tudi po tem se namreč ljudje zelo ločimo.

Tovrstni sistemi, kjer katerimi dominirata Fujitsu in Hitachi, veljajo za bolj varne od tistih, ki berejo prstne odtise, saj je slednje veliko lažje pridobiti, bodisi s fotografijo ali kar iz uporabljenega kozarca. Raziskovalca sta ugotovila, da zna podkožne žile prav lepo razbrati tudi običajen fotoaparat SLR, če mu odvzamemo vgrajeni filter za infrardečo svetlobo. Trdita, da je natančnost razbiranja dovolj velika celo iz razdalje okoli petih metrov.

V procesu učenja, kako prelisičiti sistem, sta v tridesetih dnevih uporabila okoli 2500 fotografij, končni rezultat pa je bila maketa dlani iz voska, narejena iz ene same fotografije, s katero sta se uspešno prijavila v zaščiten sistem. Res pa je, da sistem na predstavitvi ni deloval najbolje, saj so ga motile luči v dvorani.

Fujitsu je razbitje svojega sistema že komentiral z besedami, da je prikazana rešitev bolj ali manj le teoretična in v resničnem svetu ni uporabna.

  

Motherboard

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji