Objavljeno: 27.10.2017 10:00

Prihaja Android 8.1, tudi slika v sliki

Ena od bolj »novih« novosti v najnovejšem Androidu 8.0 Oreo je podpora predvajanju slike v sliki, torej video posnetkov, ki lebdijo nad običajno vsebino. Med branjem pošte ali spleta lahko torej v kotu hkrati gledamo tudi video posnetek. Nekaj, kar lahko na osebnih računalnikih počnemo že desetletja, na telefonih pa do sedaj to ni bilo enostavno izvedljivo.

Vir: Androidpolice.

No, izkaže se, da še vedno ni, še posebej, če si pod »video« predstavljamo Youtube, kar ponavadi si. Youtube je namreč Googlov zastonjski servis, ki ima že od nekdaj vgrajen varovalko, da ga uporabniki ne morejo predvajati v ozadju (npr. za glasbo). Varovalka, ki onemogoča »lebdeči« video ogled, je le nadgradnja tega. Youtube ima namreč plačljive servise, ki nadgrajujejo izkušnjo Youtube - konkretno je to Youtube Red. Ta pri nas sicer na voljo, toda Youtube »slika v sliki« je na voljo le - v Youtube Red.

Bo pa ravnokar omogočeno »lebdeče« gledanje filmov v servisu Netflix. Najnovejša nadgradnja aplikacije Netflix sicer zahteva tudi najnovejši Android 8.1, vendar ob delu omogoča hkratni ogled filma. Zakaj Netflix tega ne omogoča že na Android različice 8.0, ni jasno.

Ah, da, pravite, da Androida 8.0 tako ali tako nimate, 8.1 pa sploh ne? Počakajte, prej ali slej bo našel pot do vas, če le imate dovolj nov telefon. In nekaj mesecev časa. Razen če ste nekako že uspeli kupiti nove Pixle ali morda Huaweieve najnovejše modele Mate 10.

 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

jernejkrum | 3.11.2017 | 12:27

... ali pa še vedno uporabljate Nexus 6P (kot ga jaz) :D

Matjaž Klančar | 3.11.2017 | 12:28

Tudi res ;)

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji