Objavljeno: 19.1.2014 18:00

Pri Intelu letos odpuščanja

Pri ameriškem Intelu so po objavi finančnega poročila za zadnje četrtletje omenili, da za letošnje leto pričakujejo nekaj odpuščanj, skupaj za približno pet odstotkov zaposlenih. To bi pomenilo okoli pet tisoč ljudi, saj imajo trenutno dobrih sto tisoč zaposlenih. Pri tem velja omeniti, da se vsako leto zamenja približno štiri odstotkov zaposlenih.

Poslovni rezultati za zadnjo četrtino so sicer dobri, saj je profita za šest odstotkov več glede na enako obdobje lani, vseh prihodkov je za tri odstotke več. Za leto 2014 sicer ne pričakujejo padca prihodkov, a je v računalniški industriji nična rast prihodkov vseeno slab kazalec.

Čeprav ima Intel večinski delež na področju osebnih računalnikov, pa zaostajajo pri pametnih telefonih in tablicah, kjer pa je največja rast prodaje. V letošnjem letu naj bi celo plačevali proizvajalcem tablic, da v slednje vgradijo njihove procesorje (namesto procesorjev ARM, ki jih izdeluje veliko različnih podjetji, tudi Samsung, Nvidia in Qualcomm). Ta plačila vidijo kot investicijo, s katero bi postali pomembnejši igralec na področju mobilnih naprav.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji