Objavljeno: 18.11.2015 01:00

Prenovljeni Google+

Google še ni obupal nad družabnim omrežjem Google+, kar dokazujejo tudi z najnovejšo in dokaj temeljito prenovo te spletne storitve. V iskanju smeri za prenovo so se osredotočili predvsem na dele, ki so bili že doslej zelo priljubljeni in so jih zato zdaj postavili v ospredje, da bi se morda tudi na ta način ločili od tekmecev, v prvi vrsti Facebooka.

Ena izmed uspešnejših zmožnosti so tako imenovane Skupnosti (Communities), kjer se združujejo in izmenjuje mnenja ljubitelji posameznega hobija ali kake druge stvari, ki je predmet skupnega interesa. Google navaja, da storitev Communities vsak dan privabi 1,2 milijona ljudi, želijo, pa da bi ta številka bila še večja.

Podobno velja za storitev Zbirke (Collections), kjer lahko pogovore razdelimo po temah in jih lažje posredujemo prijateljem, znancem ali celotni skupnosti. Kot del prenove so se dotaknili tudi grafičnega vmesnika, ki je osvežen in to v vseh pojavnih oblikah: kot portal ter aplikacija za mobilne naprave Android in iOS.

Tehnično gledano ima Google+ okoli dve milijardi uporabnikov, saj vsakdo z veljavnim Google računom v storitvi dobi lastno začetno stran. Analitska družba Temple Stone je nedavno želela preveriti, kolikšno je dejansko število aktivnih uporabnikov in ugotovila, da skoraj 90% ni nikoli uporabila omrežja Google+. Po ocenah je tako na omrežju aktivnih le okoli 212.000 uporabnikov, pri Facebooku pa jih je dnevno zlahka čez milijardo.

Kljub temu je Google+ prinesel nekaj koristnih in zanimivih novih storitev, denimo Google Photos. Brez dvoma pa Google+ ostaja pomemben dejavnik v Googlovem prizadevanju, da bi nase pritegnil družabno plat svojih uporabnikov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji