Objavljeno: 6.6.2019 14:00

Predstavljeni prihajajoči prenosniki ThinkPad in ThinkBook

Lenovo je na domači novinarski konferenci predstavil nekaj prihajajočih prenosnikov, zraven pa so se dotaknili tudi poslovnih rezultatov.

Pri zmogljivejših poslovnih prenosnikih ThinkPad ni večjih pretresov, pričakujemo predvsem novo generacijo Intelovih procesorjev. Že pred kakim mesecem so sicer napovedali tudi prvi prenosnik z zložljivim zaslonom, ta naj bi prišel v okviru znamke ThinkPad X1 prihodnje leto. Bolj zanimiva pa bo nova linija ThinkBook, ta je umeščena med prenosnike ThinkPad in IdeaPad.

V kratkem prideta k nam prva modela ThinkBook, konkretno 14 in 13 palčna modela, kasneje pričakujemo tudi razširitev linije. Ta prinaša poslovne lastnosti ThinkPadov, predvsem razne poslovne varnostne mehanizme (bralnik prstnih odtisov integriran v tipko za vklop, šifriranje, oddaljeni nadzor nad napravami, itd), združene z videzom, ki cilja na zahtevnejše, tudi mlajše uporabnike.

Nam se je aluminijasto ohišje sicer zdelo nekoliko preveč podobno Applovim modelom, gre pa vseeno za tanek, lahek prenosnik s solidnim naborom vmesnikov in funkcij. Cene se naj bi začele okoli 750 evrov, kar je za ta rang povsem sprejemljivo, seveda pa bomo morali počakati za točne specifikacije.

Nekaj besed so namenili tudi poslovnim rezultatom preteklega leta. Na globalni ravni so prihodke povečali za 12,5%, to predvsem na račun osebnih računalnikov in strežnikov, oddelek za mobilno telefonijo pa je ponovno zabeležil izgubo (sicer manjšo, kot leto pred tem, a vseeno). Pri nas ima Lenovo 31 odstotni tržni delež pri prodaji računalnikov, to je tik za petami HPja. V svetu so pri osebnih računalnikih sicer praktično izenačeni s HPjem, po podatkih IDCja ima Lenovo 0,1% večji tržni delež.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji