Objavljeno: 24.9.2018 10:00

Prednaročila za iPhone – od 1200 EUR dalje

Tudi pri nas so ponudniki že začeli zbirati prednaročila za Applove prihajajoče telefone, cene so višje kot kadarkoli doslej.

Modela iPhone XR, vstopnega, nekoliko cenejšega modela, sicer še ni v ponudbi, najcenejši je tako iPhone XS s pogonom velikosti 64 GB, ta bo v prosti prodaji veljal dobrih 1200 evrov. Najdražji XS bo ponujal 512 GB prostora, zanj v prednaročilu želijo dobrih 1600 evrov. Še dražji bo večji model iPhone XS Max, s 512 GB prostora bomo zanj odšteli kar 1740 evrov.

Cene tako postavljajo nove mejnike, kljub temu pa verjamem, da se bodo tudi novi iPhoni dobro prodajali. Pri nas se velika večina pametnih telefonov seveda prodaja preko operaterjev v navezi z naročniškimi paketi, tako se ta končna cena porazdeli čez dve leti, vseeno pa se nam zdijo cene res previsoke. Pričakujemo pa, da bodo s takimi cenami pri Applu sicer orali ledino, a se jim bodo tekom naslednjega leta pridružili tudi drugi proizvajalci. Tudi ti so doslej imeli telefone preko tisoč evrov (Samsungov Galaxy Note9 je v različici z 512 GB prostora okoli 1300 evrov), a se bo sedaj ta mejnik očitno še dvignil. Cene so pri nas seveda višje kot v ZDA, velja pa omeniti, da američani svoje cene vedno pišejo brez davka.

Število Applovih novih telefonov, ki so na voljo v predprodaji, je sicer omejeno, prodaja pa steče ta teden, konkretno 28.9. Telefoni so na voljo v treh barvah, poleg temne »Space Gray« še klasično srebrna in že nekaj let prisotna zlata. V kratkem naj bi tudi pri nas stekla prodaja nove ure, Apple Watch series 4, cene se naj bi začele pri dobrih 400 evrih.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji