Objavljeno: 25.7.2015 01:00

Potrojite zaslon prenosnika

Ste si kdaj želeli, da bi vaš prenosnik tudi na poti nudil nekaj več delovne površine in vam ne bi bilo treba shajati z razmeroma majhnim zaslonom? Belgijsko zagonsko podjetje Slide'N'Joy prek spletnega pospeševalnika Kickstarter nudi zanimivo rešitev, ki lahko podvoji ali celo potroji velikost zaslona pri prenosnem računalniku, a celota ostaja še naprej prenosljiva.

Zamisel je razmeroma preprosta, dodana vrednost pa je v izvedbi. Na obstoječi prenosnikov zaslon obesimo poseben nosilec, na katerega lahko pripnemo enega ali celo dva dodatna zaslona. S pomočjo posebnih vodil in tečajev jih preprosto zložimo za obstoječi zaslon. Vrtljivi tečaji, podobni tistim pri vratih, omogočajo, da zaslone poljubno usmerimo proti uporabniku ali pa obrnemo proti drugim, kar je zanimivo za predstavitve.

Slide'N'Joy bo na voljo v treh velikostih diagonale zaslona: 13, 15 in 17 palcev, pripravljajo pa različne nastavke, vključno s takimi za računalnike Apple Macbook. Vsak zaslon doda prenosniku med 50 in 100 gramov, odvisno od velikosti in nastavkov. Za povečavo delovne površine in napajanje dodatnih zaslonov uporabljajo kar priključke USB. Za dva zaslona pri uporabi USB 3.0 potrebujemo le en priključek, pri USB 2.0 pa dva.

Rešitev brez dvoma ni najcenejša, saj stane več, kot če bi kupili en ali dva dodatna monitorja - za najmanjši posamezen zaslon je v času kampanje na Kickstarterju treba odšteti 200 evrov, za dva zaslona pa 300 evrov. V redni prodaji bo rešitev stala 290 oziroma 390 evrov. Avtorji so že izpolnili kvoto zbiranja sredstev, kar pomeni, da jih prvi uporabniki lahko pričakujejo decembra.

t91Wye42sd8

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji