Objavljeno: 6.6.2017 10:00

Posodobitvi jabolčnih operacijskih sistemov

Poleg pametnega zvočnika, hitrejših in boljših iPadov, iMacov ter Macbookov so v Kaliforniji na konferenci ljubiteljev ugriznjenega jabolka WWDC predstavili tudi naslednji posodobitvi obeh operacijskih sistemov podjetja Apple.

Namizni macOS, ki se bo poslej imenoval High Sierra, prinaša vrsto manjših izboljšav s hitrostjo in varnostjo v mislih. Očitno boljši bo spletni brskalnik Safari, ki bo skoraj podvojil hitrost izvajanja JavaScripta, blokiral samodejna predvajanja video posnetkov in reklam ter izboljšal varovanje zasebnosti posameznika. Veliko hitrejše in prostorsko varčnejše bodo Applove hišne aplikacije, urejevalnik slik Photos bo še korak bližje Photoshopu, dosedanji datotečni sistem HFS bo zamenjal Apple File System (APFS), ki je na kožo pisan bliskovnim diskom, macOS pa bo v prihodnje zmožen tudi poganjanja kakovostne navidezne resničnosti.

Telefoni iPhone in tablice iPad bodo z iOS 11 dobile hitrejši operacijski sistem s sidriščem najpogosteje uporabljenih programov, pravega datotečnega raziskovalca povezanega z oblakom, predrugačeno nadzorno središče Control Center, posodobljen zaklenjen zaslon, bogatejše zemljevide, način delovanja, ki ne moti med vožnjo z avtomobilom, izboljšano sporočanje, novice, trgovino ter program za obdelavo fotografij, pametnejšo Siri in naprednejše mobilno plačevanje.

Čeprav bosta obe posodobitvi uradno na voljo šele jeseni, ju razvijalci že lahko preizkušajo.

Apple

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji