Objavljeno: 18.8.2019 11:00

Pošiljanje zavihka v brskalniku Chrome

Googlov spletni brskalnik Chrome je bogatejši za zmožnost pošiljanja odprtega zavihka na povezane naprave.

Google je v uradno različico spletnega brskalnika Chrome vgradil zmožnost pošiljanja odprtega zavihka na druge naprave v uporabnikovi lasti. Funkcija je skrita v brskalnikovem oknu chrome://flags. Ko vklopimo opcije Send tab to self, Send tab to self show sending UI in po želji še Send tab to self history nam brskalnik po ponovnem zagonu postreže z možnostjo pošiljanja aktivnega zavihka na druge naprave. V kolikor ne uporabljamo stroitve Google Sync, moramo za uspešno posredovanje zavihkov omogočiti še možnost Send tab to self: enable use when signed in regardless of sync state.

Zavihek pošljemo na dva načina, z desnim klikom odprte strani in izbiro možnosti Send To Your Devices, kjer izberemo ciljno napravo, ali s klikom naslovne vrstice, kjer se ob zvezdici za dodajanje zaznamka pojavi nova ikona v podobi računalnika in telefona.

Na povezani ciljni napravi se poslani zavihek prikaže kot obvestilo. Če ga izberemo, se prejeti spletni naslov nemudoma odpre v brskalniku Chrome. Na telefonu iPhone in tablici iPad se obvestilo namesto v opozorilnem središču Notification Center prikaže v spletnem brskalniku Chrome. V izmenjavi sodelujoče naprave morajo biti povezane z istim Googlovim računom.

How-To Geek

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji