Objavljeno: 21.6.2018 14:00

Pošiljanje SMSjev preko spleta z Android Messages

Uporabniki Android telefonov imajo po novem možnost pošiljanja in branja kratkih sporočil SMS neposredno preko spletnega vmesnika.

Telefon mora biti pri tem prižgan in povezan v splet, saj še vedno skrbi za dejansko pošiljanje, nameščeno pa moramo imeti zadnjo različico aplikacije Android Messages (hkrati mora biti nastavljena kot privzeta aplikacija za pošiljanje SMSjev). Obiščemo spletno stran messages.android.com in tam s pomočjo QR kode telefon povežemo s spletno stranjo. Stran deluje na kateri koli napravi, tudi na tablici (denimo iPadu).

Vmesnik je zelo pregleden, dejansko gre za prilagojen, nekoliko napihnjen vmesnik, kot je na voljo v sami telefonski aplikaciji. Vsa sporočila so sinhronizirana s telefonom, novost pa omogoča lažje branje in pisanje (seveda vsem, ki smo bolj vajeni računalniških tipkovnic kot telefonskih). Storitev uradno deluje z brskalniki Chrome, Firefox, Safari in Edge. Na telefonu lahko tudi preverimo, s katerimi računalniki smo povezani ali prekinemo povezavo. Zelo koristna je tudi možnost povleci-in-spusti, kjer na računalniku v SMS povlečemo sliko in tako pošljemo MMS.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji