Objavljeno: 16.12.2013 13:00

Pomemben prehod iz Microsofta v Google

Da Microsoft in Google nista ravno na prijateljski nogi, je znano že dalj časa. Microsoft Google lovi na področju spletnega iskanja (beri oglaševanja), Google Microsoft lovi na področju spletnih pisarn (Office : Google Drive) in celo namiznih operacijskih sistemov (Windows : ChromeOS). In, da, Microsoft lovi Google na področju mobilnih operacijskih sistemov, čeprav je imel včasih z Windows CE/Phone v lasti skoraj celotno tržišče pametnih telefonov. Nenazadnje se zadnje čase Microsoft že kar odkrito norčuje iz Googla.

Zato so dogodki, ko zaslužni strokovnjaki prehajajo iz enega podjetja v drugega, dokaj redki. Ko se to vendarle zgodi, menda letijo stoli po zraku, da o tožbah niti ne govorimo.

Tokrat je službo zamenjal Blaise Agüera y Arcas, ki je v Microsoft prišel leta 2006 in je pomagal pri razvoju Microsoftovih zemljevidov Bing Maps in programa Photosynth, ki je namenjen izdelavi 3D modelov iz običajnih fotografij. Agüera y Arcas se bo pri Googlu pridružil oddelku za strojno učenje, kjer se zadnje čase možno trudi tudi Microsoft. Spomnimo se le predstavitve, kjer je Microsoftovega govorca na odru programska oprema avtomatsko in v živo prevajala v kitajščino.

 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji