Objavljeno: 3.9.2018 08:00

Podrobnosti o Apple Watch 4

Apple bo 12. septembra uradno predstavil novo generacijo telefonov iPhone, a hkrati pride na vrsto tudi nova generacija pametnih ur Apple Watch. Kot že znano iz najave pred nekaj meseci, bo novi Apple Watch imel nekoliko večje zaslone, ki bodo segali precej bolj v robove, kot doslej, zato ohišja ne bodo bistveno večja.

15% več prostora na zaslonu naj bi Apple s pridom izkoristil za prikaz dodatnih informacij. Na spletu so pricurljale prve slike zaslona nove ure, ki prikazuje številčnico s kar osmimi dodatnimi informacijami (»komplikacijami«, kot jim pravi Apple) posredovanimi iz drugih programov v uri.

Spretna zamisel je, da so izkoristili robove zaslona ure, ki jih okrogla številčnica trenutno ne izrablja v polni meri. Na fotografiji vidimo večino znanih informacij, kot so območje temperature, odštevanje timerja, čas do sončnega zahoda, a so informacije precej bolj bogate, kot doslej. Popolna novost pa je prikaz UV indeksa, torej informacije, ali je se je pametno izpostavljati sončni svetlobi. Trenutno še ni znano, ali je Apple Watch za merjenje tega pridobil dodatno tipalo, ali pa je v ozadju kak drug trik.

Zanimiv je tudi izkoristek same številnice ure, kjer se po potrebi v krožni obliki izpiše kratko sporočilo, na primer opozorilo na prihajajoči dogodek v koledarju. Poznavalci trdijo, da se Apple trudi razvijalcem pokazati načine, kako bolj kreativno izkoristiti majhen prostor na zaslonu pametne ure za prikaz obsežnejše količine informacij. Kljub temu verjamemo, da bodo zadržali tudi dosedanje preprostejše urne številčnice, ki so bolj po godu ljubiteljem minimalizma.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji