Objavljeno: 13.1.2004

Podpora za Windows 98 se nadaljuje

Microsoft se je pod pritiskom javnosti odločil, da bo podaljšal podporo za operacijski sistem Windows 98 do konca junija 2006. S tem so se premislili glede prvotnega načrta, po katerem naj bi do 16. januarja dokončno prenehali s podporo za okolji Windows 98 in Windows 98, do konca leta 2004 pa še s podporo za operacijski sistem Windows ME. Odločitev je bila sprejeta zato, ker je v svetu še vedno ogromno uporabnikov s temi operacijskimi sistemi, ti pa bili brez podpore prepuščeni sami sebi in morebitnim težavam na področju združljivosti in varnosti, ki jih Microsoft redno odpravlja z raznovrstnimi popravki.

Prvotna Microsoftova odločitev bi še posebej prizadela uporabnike v manj razvitih državah, kjer si težko privoščijo sodobno in drago tehnologijo, pa tudi številne uporabnike doma, ki še vedo niso prišli na novejše operacijske sisteme, kot je Windows XP. Nekateri analitiki so mnenja, da bi ob vztrajanju Microsofta številni uporabniki prešli raje na alternativne operacijske sisteme, kot je Linux, kar za Microsoft seveda ni ravno želena poteza.

Družba IDC ocenjuje, da je v svetu še skoraj 58 milijonov uporabnikov okolja Windows 98 in skoraj 21 milijonov uporabnikov, ki še vedno uporabljajo že opuščeno okolje Windows 95. Še bolj zaskrbljujoč je podatek družbe AssetMetrix Research Labs, ki ocenjuje, da skoraj 80% svetovnih podjetij uporablja še vedno tudi okolja Windows 98 in Windows 95 na vsaj nekaterih svojih sistemih. Mnogi preprosto nimajo dovolj sredstev, da bi zamenjali operacijski sistem in računalniško opremo za primerno delovanje novejših različic.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji