Oglasno sporočilo
Objavljeno: 3.7.2019

Podatkovna virtualizacija, ključ do podatkovno vodene organizacije

Podatki in poslovna analitika postajata čedalje pomembnejša v pridobivanju konkurenčne prednosti. Toda pridobivanje te prednosti poslovne in podatkovne analitike je težji tehnični izziv kot kdajkoli prej. Zakaj?

Z digitalizacijo podjetij in vpeljavo novih rešitev (Big Data, IoT, Cloud Solutions,..), podatki,  analitične zahteve, podatkovna orodja in ekipe ekspolozivno rastejo.

Obstoječa integracijska orodja ETL enostavno ne zmorejo več slediti vsem potrebam po podatkih v realnem času ter hitro nastajajočim in rastočim podatkovnim virom.

Po raziskavi IDC v povprečju porabimo več kot 80 % časa za upravljanje s podatki in samo 19 % časa za pridobivanje znanja in informacij iz teh podatkov.

In vendar bi lahko to bilo bolje kajne?

Virtualizacija podatkov oblikuje navidezno podatkovno plast (logično podatkovno skladišče), ki se nahaja med viri podatkov in porabnimi aplikacijami. Ta navidezna podatkovna plast se lahko poveže z viri različnih oblik in velikosti ter ustvari pomensko plast za vse podatkovne porabnike. Omogoča dostop do vseh podatkov, ki jih potrebujete, na enem mestu, ne da bi morali iti neposredno do virov.

Namesto da bi delali s kopijami samih podatkov, virtualizacija podatkov deluje samo z metapodatki (podatki, ki so potrebni za dostop do vsakega vira) v navideznem podatkovnem sloju.

Virtualizacija podatkov omogoča:

  • lažjo, hitrejšo in cenejšo pridobitev vrednosti iz podatkov
  • izvajanje hitre oziroma agilne podatkovne strategije
  • poveča hitrost dostopa do podatkov v realnem času
  • znatno zmanjša čas razvoja in podpore
  • zmanjšuje zahtevno in potratno shranjevanje oz. podvajanje podatkov

Ali je dostop do podatkov tudi za vas postal ogromno ozko grlo? Ekipa strokovnjakov Netice vam pomaga vzpostaviti agilno rešitev integracije podatkov, ki vam omogoča, da svoj dragoceni čas namenite analizi in uporabi podatkov za večanje vaše konkurenčne prednosti.

Netica d.o.o.

M: 041 744 497

T: 01 620 47 50

E: info@netica.si

 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji