Objavljeno: 15.6.2023 11:00 | Teme: Slovenija, google, android

Plačilne kartice NLB podpirajo storitev Google Pay

NLB Pay, mobilna denarnica Nove Ljubljanske banke (NLB), je prešla na Googlovo tehnologijo digitalizacije plačilnih kartic, ki omogoča brezstično plačevanje brez vpisovanja številke PIN ter dodajanje kartic v Google Pay in Google Wallet.

Z uporabo Googlove tehnologije bodo digitalne kartice banke NLB ponujale udobnejši način avtentikacije na telefonu, ki bo obravnavano enakovredno vnašanju PIN-a v terminal. To bo uporabnikom omogočilo, da plačilo izvedejo samo s prislanjanjem odklenjenega telefona ali pametne ure k terminalu.

Uporabniki lahko sedaj izberejo med uporabo NLB Pay ali Google Pay. Z NLB Pay lahko uporabniki določajo, za katere namene je posamezna kartica aktivna, spreminjajo PIN kartice, jo zaklenejo v primeru izgube ali kraje in pregledujejo zgodovino transakcij. Čeprav NLB Pay ponuja več funkcionalnosti, lahko uporabniki izberejo tudi možnost dodajanja kartic neposredno v Googlovo Denarnico brez uporabe NLB Pay.

Žal pa je izbira za uporabnika nepovratna - ko se enkrat odločijo za Google Pay, poti nazaj, v uporabo NLB Pay, ni več. Uporabniki poročajo, da se da težavo (zaenkrat) odpraviti s ponovno namestitvijo starejše različice NLB Pay...

Pridobitev pozdravljamo, čeprav v oči bode odsotnost podpore drugi tovrstni storitvi Apple Pay, ki uporabnike jabolčnih telefonov pahne v neenakovreden položaj. Krivico kanijo pri NLB popraviti še do konca letošnjega leta.

Nov NLBjev sistem plačevanja je v prvem dnevu (14.6.) uporabilo toliko uporabnikov, da se je sistem "sesul". Pristojni zatrjujejo, da so težave uspešno rešili.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji