Objavljeno: 15.11.2003

PC za v dlan

Mlado podjetje Antelope Technologies je napovedalo nov miniaturni osebni računalnik MMC (Modular Computing Core) s sistemom Windows XP, ki ne bo večji od človeške dlani. Vanj bo vgrajen Transmetin procesor Crusoe 1 GHz, 256 MB pomnilnik in disk 10 ali 15 GB. Cel računalnik tehta približno 0,27 kilograma.

MMC so napovedali že leta 2002, gre pa za napravo z merami 12,5 x 7,5 x 2,5 centimetra, ki naj bi pri marsikomu nadomestila težji osebni ali prenosni računalnik. Kot zanimivost omenimo, da MCC temelji na IBMovem konceptu Meta Pad - veliki modri ga je razvil, a so projekt ustavili in ga licencirali podjetju Antelope.

MCC bo stal 4000 dolarjev, na voljo pa bo z namizno priklopno postajo, zložljivo tipkovnico, srajčko za enostavnejše prenašanje in uporabo na terenu ter s torbico. Naročila sicer že sprejemajo, dobava pa bo sprva omejena - v letu 2004 nameravajo dobaviti do 2000 računalnikov mesečno. Podobne računalnike že nekaj časa razvija tudi podjetje OQO, a izdelkov še niso konkretno napovedali.

http://www.antelopetech.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji