Objavljeno: 16.1.2010

PC koncepti odpirajo nove smeri razvoja

Sejmi poleg oblice novih izdelkov vselej postrežejo tudi s številnimi koncepti in prototipi, ki bolj ali manj verno nakazujejo, kam se usmerja razvoj posameznih izdelkov. Na sejmu CES je nekaj res izvirnih prototipov predstavilo podjetje MSI, ki na ta način v javnem mnenju preizkuša svoje zamisli. Največja zanimivost je vsekakor računalnik tipa vse-v-enem (računalnik in monitor v istem ohišju), ki premore zaslon prilagojen za prikaz tridimenzionalne slike v navezavi z ustreznimi očali.

Morda še bolj kot podpora za 3D sliko pa preseneča "garaža" za tipkovnico, ko ta ni v rabi. Brezžično tipkovnico lahko preprosto zložimo za zaslon, ki se pri dvigne, podobno kot garažna vrata. Posebnost je tudi miška tega računalnika, ki jo lahko po potrebi uporabljamo tudi kot slušalko VoIP programskega telefona.

Zadnji koncept pa je računalnik Projector PC, ki v sebi združuje tako osebni računalnik kot projektor sposoben prikazovati video posnetke v visoki ločljivosti. Celota je zgrajena tako, da povrh preprosto prenosljiva in je na prvi pogled videti kot nekoliko večji prenosnik. Zanimiva je tudi možnost alternativnih načinov projiciranja, ki vključuje prikaz na zidu, od zadaj osvetljenem zaslonu, s posebnim stojalom pa tudi na stropu, ki je v večini stanovanj najbolj prosta površina.

http://eu.msi.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji