Objavljeno: 22.10.2020 10:00 | Teme: Bitcoin

PayPal bo podprl bitcoin

Največji ponudnik plačilnih storitev prek interneta PayPal je sporočil, da dodaja podporo za bitcoin. Uporabniki PayPala, ki imajo trenutno lahko na svojem računu stanje v večini svetovnih valut, bodo še letos dobili možnost nakupa, prodaje in vodenja stanja v bitcoinu. Prav tako z bitcoinom možno plačevati pri več kot 26 milijonih prodajalcev, ki podpirajo PayPal.

PayPal je z naskokom največji uspeh za bitcoin, saj bo z enim zamahom možnost rokovanja s kriptovalutami dobilo več deset milijonov Američanov, ki imajo račun pri PayPalu. Predvidljiv je bil tudi odziv trgov, saj je tečaj bitcoina pridobil dobrih osem odstotkov in presegel 12.000 dolarjev, kar je največ po lanskem juliju.

PayPal dodaja, da bodo z novostjo spodbudili javnost k večji uporabniki digitalnih žetonov. Svoje sisteme bodo pripravili na sprejem še drugih digitalnih valut, ki bi jih v prihodnosti utegnile izdati centralne banke. Sčasoma bo PayPal bitcoin podprl tudi v svoji aplikaciji za nakazovanje denarja Venmo in v drugih državah, kar pomeni 350 milijonov uporabnikov. Nekatera druga fintech podjetja so bitcoin že podprla, denimo Revolut.

Formalno je PayPal dobil licenco newyorškega finančnega ministrstva (Bitlicence), ki je prva tovrstna na svetu. Strokovnjaki ob tem opozarjajo, da je bitcoin še vedno tvegana valuta, saj so fluktuacije ogromne. Medtem ko je pri običajnih valutah hiter premik za 10 odstotkov redek dogodek, ki se zgodi le ob hudih krizah, je pri kriptovalutah to nekaj vsakdanjega. PayPal pravi, da bodo poravnave še vedno potekale v klasičnih valutah, kriptovaluta pa bo le medij.

Vrednost bitcoina sicer že nekaj časa počasi raste, v zadnjem tednu pa je na vrednosti pridobil dobrih 10%:

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji