Objavljeno: 3.2.2014 01:00

Paper: Facebookov Flipboard

Facebook je objavil novo mobilno aplikacijo s preprostim imenom Paper, ki se zgleduje po zelo uspešnem mobilnem programu Flipboard, posredno pa tudi po Googlovi malo manjši uspešnici Newsstand. Avtorji so si zastavili cilj, da bodo s programom uporabniku ponudili vsebine na čim manj moteč, neposreden način, seveda pa še vedno pretežno v kontekstu objav v največjem družabnem omrežju na svetu.

Program na mobilni napravi novice prikaže kot velike ploščice, med katerimi se premikamo z drsenjem, seveda pa si lahko vsako natančneje ogledamo, komentiramo, ocenimo. Poleg novic, ki jih prispevajo prijatelji, Facebook obljublja kopico uredniško urejenih vsebin, zlasti v režiji medijskih velikanov. Izbirati bo možno med različnimi temami ali pa dodajati svoje priljubljene vire.

Program bo na voljo sprva za iOS, malce kasneje pa tudi za druge platforme. Kot kaže, bo Paper na začetku na voljo samo za uporabnike v ZDA, načrtov za ostale države pa še ni. To je prvi izdelek novega Facebookovega oddelka Creative Labs, ki napoveduje še več mobilnih appsov v bližnji prihodnosti.

IhrbT9O6kW8

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji