Objavljeno: 11.10.2016 01:00

Panasonicove čarovnije za stanovanje prihodnosti

Panasonic je na sejmu CEATEC predstavil niz novih tehnologij in prototipov, ki nakazujejo, kakšna bodo stanovanja prihodnosti. Na sejmu so denimo prikazali izpopolnjeni sistem prozornih zaslonov, ki so denimo lahko hkrati steklena vitrina, ki se na zahtevo spremeni v zaslon televizorja.

Podobno tehnologijo so vgradili tudi v vrata hladilnika, kjer lahko prikazuje razne informacije vsebini (temperatura, rok trajanja izdelkov, podrobnosti o izvoru izdelkov, recepti,…). Na zahtevo pa zaslon postane prozoren in pokaže vsebino hladilnika, ne da bi morali zaradi tega odpirati vrata.

Zanimiv je tudi koncept pametne mize, ki hkrati služi tudi kot štedilnik. Hrano preprosto postavimo na krožnik, celoto pokrijemo s posebnim pokrovom in miza bo hrano segrela z indukcijskim grelcem, ki se aktivira na mestu, kjer je postavljen pametni pokrov.

Panasonic je prikazal tudi obetavno tehnologijo prenosa podatkov prek človeškega telesa. Sistem, ki v ničemer ni nevaren, omogoča prenos podatkov s preprostim dotikom druge osebe ali predmeta. Podatki se prenesejo, samo če se dotaknemo specifične naprave, s čimer so poskrbeli za varnost. Morda lahko to nekega dne postane ključavnica prihodnosti.

eoIQmWd8LTQ

gdXP7Niszxo

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji