Objavljeno: 26.1.2011

Panasonic prenavlja svoje adute

Panasonic je predstavil naslednike fotoaparatov, ki so med kupci doslej bili najbolj priljubljeni. Na prvem mestu je naslednika dobil priljubljeni DMC-TZ10, eden najbolj cenjenih med zmogljivimi kompaktnimi modeli. Novinec nosi oznako DMC-TZ20 in prinaša izboljšave na številnih področjih. Tipalo premore 14,1 milijonov pik, optika pa kljub nespremenjenim dimenzijam zdaj nudi kar 16x zum (doslej 12x). Vgrajen je 3-palčni zaslon občutljiv na dotik.

Še bolj to bodo pozornost pritegnili zmožnost snemanja video posnetkov v ločljivosti 1080i (AVC) ter slikanje fotografij v 3D tehniki. Slednje aparat opravi tako, da posname 20 zaporednih posnetkov, iz katerih izlušči dva najbolj reprezentativna iz katerih nato ustvari 3D posnetek, ki ga lahko gledamo denimo neposredno na ustrezno opremljenih televizorjih Viera. Tudi sicer bo DMC-TZ20 zanimiv za ljubitelje fotografije z zmožnostjo izdelave do 10 zaporednih fotografij na sekundo in vgrajenim sprejemnikom GPS za označevanje fotografij.

Poleg tega modela ima Panasonic v ponudbi še zelo podoben, a manj zmogljiv DMC-TZ18, ki zmore le snemati video posnetke v ločljivosti 720p, ne zna izdelati 3D fotografij in nima sprejemnika GPS. Oba modela bosta v prodaji marca.

Panasonic Lumix DMC-TZ20.

Novost je tudi model DMC-FX77, ki nudi precej od zgoraj naštetega, ampak z manj zmogljivo fotografsko osnovo. Tipalo ima 12,1 milijonov pik, objektiv pa nudi zum 5x. Zato pa podpira video 1080i in 3D fotografije. Prav tako lahko naredi do zaporednih 20 slik na sekundo.

Panasonic Lumix DMC-FX77.

Panasonic Lumix FT3 pa je nov na vse nevšečnosti odporen aparat za ljubitelje avantur v naravi. Vgrajen ima sprejemnik GPS, višinomer, barometer in kompas. Ohišje je vodoodporno do globine 12 metrov, preprečuje vstop prahu, preživi padce z višine dveh metrov, ter temperature do -2 stopinji Celzija. Ločljivost tipala je 12,1 milijonov pik, objektiv (varno skrit v ohišju) ponuja 4,6x zum, povrh vsega zmore snemati video posnetke v polni ločljivosti HD.

Panasonic Lumix DMC-FT3.

http://www.panasonic.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji