Objavljeno: 7.1.2004

PalmOS 6 že pri proizvajalcih naprav

Podjetje PalmSource, ki bdi nad razvojem operacijskega sistema PalmOS, je novo različico 6.0 že posredovalo proizvajalcem ročnih računalnikov. S tem so izpolnili svojo napoved, da bodo PalmOS 6 dokončali do konca leta 2003. Zanimiva pa je odločitev, da bo PalmSource še naprej razvijal tudi različico 5.0, ki bo na trgu še naprej sobivala z novejšo izvedbo. PalmSource namerava starejšo različico prirediti za lažjo uporabo v mobilnih telefonih, medtem ko naj bi PalmOS 6.0 z novimi lastnostmi ciljal predvsem na zahtevnejšo uporabo v ročnih računalnikih.

Glavne novosti nove različice operacijskega sistema so boljša podpora za večopravilnost, predvsem za izvajanje programov v ozadju, kar je bila doslej omejitev pri programih za sisteme Palm. Poleg tega bo operacijski sistem zdaj podpiral vrtenje slike na zaslonu, tako da bo mogoče programe uporabljati tudi v vodoravnem načinu, izboljšali so podporo za večpredstavnost in povezovanje v brezžična omrežja. Zaradi slednjega so tudi okrepili varnost na nivoju celotnega operacijskega sistema in dodali nove funkcije za zaščito med različnimi programi, s čimer naj bi prispevali zlasti k stabilnosti izvajanja programov.

Čeprav je novi PalmOS že pri proizvajalcih, kot so PalmOne, Sony, Kyocera in Samsung, lahko prve naprave pričakujemo šele konec prvega četrtletja 2004. PalmSource pa je v zadnjem času precej aktivno novačil in pridobil nove proizvajalce, med drugim dva kitajska velikana, kot sta Lenovo (nekdanja družba Legend) in Founder Technology Group. S tem naj bi popestrili ponudbo različnih naprav na trgu.

http://www.palmsource.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji