Objavljeno: 24.1.2010

Ovi Zemljevidi in brezplačna navigacija na Nokiah

Nokia je najavila, da bo navigacija za hojo in vožnjo kot del nove različice Ovi Zemljevidov na njenih pametnih telefonih odslej brezplačna. Nokiina programska oprema za prenos prostorskih podatkov in navigacijo je bila oblikovana posebej za mobilno uporabo in temeljni na edinstveni hibridni tehnologiji.

Nova različica Ovi Zemljevidov, ki jo je mogoče na mobilno napravo naložiti na spletni strani www.nokia.com/maps, vključuje vse navigacijske storitve, ki jih potrebuje pešec ali voznik avtomobila, kot na primer glasovno vodenje zavoj-za-zavojem za 74 držav in v 46 jezikih, prometne informacije za več kot 10 držav in podrobne zemljevide za več kot 180 držav. Vse zemljevide in kakovostne navigacijske storitve na ravni avtomobilskih navigacijskih sistemov Nokia ponuja brezplačno in jih lahko uporabnik obdrži ves čas delovanja pametnega telefona. Zanje ne potrebuje nobenih dodatnih licenc za posamezne države, regije ali storitve, kot na primer prometne informacije ali raziskovalec mest. Odvisno od mreže operaterjev lahko nastanejo le stroški za prenos podatkov.

Ovi Zemljevidi so trenutno na voljo za 10 mobilnih naprav Nokia, vključno s priljubljenimi napravami Nokia N97 mini, Nokia 5800 XpressMusic in Nokia E72. Več pametnih telefonov Nokia se jim bo predvidoma pridružilo v prihajajočih mesecih. Od marca 2010 bodo novi pametni telefoni Nokia z vgrajenim GPS sprejemnikom na voljo z novo različico Ovi Zemljevidov, ki bo brezplačno vključevala prednaložen zemljevid za domačo državo, kakovostno navigacijo za hojo in vožnjo ter dostop do turističnih vodnikov Lonely Planet in Michelin.

www.nokia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji