Objavljeno: 24.11.2003

Oracle tekmuje z Microsoftom pri zbirki podatkov

Oracle bo z novo različico svoje zbirke podatkov 10g ponudil tudi izdajo za manjša do srednje velika podjetja, s katero namerava neposredno tekmovati z Microsoftom, ki je sicer vodilni na tem trgu. Pri Oraclu zatrjujejo, da je različica ena pomembnejših v njihovi zgodovini, saj bo omogočala delovanje v razpršenem računalniškem omrežju. Posledično bodo podjetjem prihranili precej denarja, saj bodo ta lahko imela zmogljivo zbirko podatkov, ki bo delovala v omrežju večjega števila cenejših računalnikov.

Razen nižje cene nakupa zbirke podatkov je manjšim podjetjem pomembna tudi cena lastništva, ki jo Oracle namerava znižati s preprostejšim vzdrževanjem. Zaradi tega bo lahko konkurenčen Microsoftu, ki je v preteklem letu prodal toliko licenc svojega podatkovnega strežnika majhnim in srednje velikim podjetjem kolikor sta jih prodala Oracle in IBM skupaj.

Oraclova zbirka podatkov vsebuje uporabniški vmesnik za upravnika, ki omogoča upravljanje velikega števila zbirk podatkov iz enega mesta, omogočal pa bo tudi preprosto upravljanje z opremo za shranjevanje podatkov drugih izdelovalcev. Orodja za upravljanje bodo znala tudi spremljati obremenjenost zbirke podatkov, odkrivati težave in predlagati upravnikom, kako jih odpraviti oziroma jih sploh preprečiti. V prihodnosti namerava Oracle še bolj poenostaviti vzdrževanje in optimiziranje delovanja zbirke podatkov.

Za potencialne stranke je pomembno tudi to, da bo nova različica zbirke podatkov, ki bo lahko delovala v omrežju, povsem združljiva s prejšnjimi različicami, kar pomeni, da uporabnikom ne bo treba prav nič spreminjati obstoječih programskih rešitev, ko jih bodo prenesli na Oracle 10g. Cena nove različice pa naj bi bila enaka ceni zdajšnjih različic.

http://www.oracle.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji