Objavljeno: 9.10.2019 09:00

Oracle širi prisotnost v oblaku

Oracle načrtuje bistveno povečanje ponudbo storitev v oblaku in v prihodnjih letih močneje konkurirati ponudbi tekmecev, kot sta Microsoft in Amazon. Rast naj bi dosegli tako z dodajanjem novih storitev, predvsem pa s širjenjem svojih podatkovnih centrov v nove regije.

Do konca leta 2020 naj bi tako dodali kar 20 novih regij (z eno ali večji podatkovnimi centri) v Evropi, Aziji, Južni Ameriki, Afriki in na Bližnjem vzhodu. Ob tem napovedujejo 2.000 novih delovnih mest. Širitev je obenem del strategije za prehod na novo generacijo poslovnih programskih rešitev za področja financ in prodaje, ki bodo domovale v novih oblačnih domovih.

To je Oracle že druga generacija storitev v oblaku. Prva ni bila pretirano uspešna, določene storitve(predvsem s področja Iaas) pa je Oracle med tem že celo ukinil. Posledično so letos tudi zmanjšali številno zaposlenih za okoli 350 strokovnjakov iz opuščenih področjih. Toda zdaj odpirajo novo poglavje, ki je bolj usmerjeno na točno določene skupine poslovnih kupcev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji