Objavljeno: 9.10.2009

Office Starter 2010 - brezplačno z novimi računalniki

Microsoft Office danes uporablja že več kot pol milijarde ljudi po celem svetu, toda pri Microsoftu menijo, da jih lahko pridobijo še več. V ta namen so predstavili več iniciativ, s katerimi naj bi prepričali tako nove kupce računalnikov, kot tudi dosedanje uporabnike starejših različic. Najbolj zanimiva novost je brez dvoma paket Office Starter 2010, ki ga bodo ponujali brezplačno ob novih računalnikih, če se bodo seveda za to odločili posamezni proizvajalci strojne opreme.

V paketu Office Starter 2010 bosta le Word in Excel, pa še to v "okrnjeni" različici, čeprav Microsoft za zdaj še ni pojasnil, katere funkcije bodo izpuščene v primerjavi z dosedanjimi različicami. Vir prihodkov bodo za Microsoft reklame, saj se bodo te vrtele med uporabo brezplačnih različic programov. Kako točno, tudi za zdaj ni znano. Jasno pa je, da bo Office Starter 2010 s tem nadomestil dosedanji Microsoft Works, ki gre kot kaže dokončno v pokoj. Glavni razlog je ta, da bodo z Office Starterjem za zagotovili združljivost z dokumenti narejenimi z novejšimi različicami Microsoftovih pisarn.

Poleg brezplačnega Worda in Excela, ki bosta vrtela reklame, Microsoft načrtuje še druge poteze za seznanitev z Office 2010. Zanimiva je tudi poteza, da bo za preizkušanje polne različice paketa Office ponujali "pretočno" izvedbo, narejeno z virtualizacijsko tehnologijo App-V. Uporabniki bodo preizkus preprosto "pretočili" iz interneta in uporabljali za omejen čas, po preteku pa se bo ta "slika" samodejno onemogočila. Tako Office bo mogoče brez težave preizkusiti ob starejši različici nameščeni na računalnik, brez da bi to povzročalo težave ali spremembe na računalniku. Nazadnje so pri Microsoftu predstavili še namen, da ob računalnikih za Office ne bodo več prilagali nosilcev DVD, temveč zgolj posebno kartico s ključem. Koda bo pa prenosljiva iz interneta.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji