Objavljeno: 23.8.2022 05:00

Odstopil direktor izraelskega NSO Group

Odstopil je izvršni direktor izraelskega podjetja NSO Group, ki ga poznamo kot ponudnika programske opreme za prisluškovanje in vohunjenje, Pegasus.

Soustanovitelj podjetja in dosedanji izvršni direktor Shalev Hulio je odstopil nepreklicno. Nadomestil ga je dosedanji operativni direktor Yaron Shohat, ki bo funkcijo opravljal do imenovanja novega izvršnega direktorja. Iz NSO Group so sporočili, da je odstop del širše reorganizacije, v sklopu katere je odstopilo tudi 100 od 700 zaposlenih. Podjetje se želi preusmeriti predvsem na prodajo državam, ki so članice zveze NATO.

NSO Group je sicer zasebno podjetje, a mora izraelsko obrambno ministrstvo odobriti vse izvozne posle. Enako je veljalo tudi v aferi Pegasus, zaradi česar so ZDA podjetje uvrstile na seznam nezdružljivih z ameriškimi zunanjepolitičnimi in varnostnimi interesi.

Shalev Hulio in Omri Lavie sta NSO Group ustanovila leta 2010. Pred tem sta imela podjetje, ki se je ukvarjalo z reševanjem pametnih telefonov na daljavo. Odtlej je NSO Group izjemno zrasel ter pristal v številnih preiskavah, med drugim tudi Evropskega parlamenta.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji