Objavljeno: 28.10.2018

Ob prenosu namestitve Chroma z Edgem velja biti previden

Nekakšen interni hec med poznavalci je, da se Microsoftove spletne brskalnike, ki so vgrajeni v Windows, uporablja le za namestitev alternativnih brskalnikov, najpogosteje Googlovega Chroma. Gotovo je v tem hecu tudi malce zlobe, nekateri uporabniki z Edgeom (in prej Internet Explorerjem) gotovo prav lepo shajajo, pa vendar – iskalni niz »download chrome«, ki prileti do privzetega Microsoftovega iskalnika Bing, je gotovo zelo pogost.

Tako zelo, da se je celo Microsoft odločil za oglaševanje, ki take iskalce alternative prepričuje, da naj raje uporabljajo Edge, ker da je hitrejši, bolj varčen, skratka boljši. In tako zelo, da se tega zavedajo tudi zlonamerneži, ki v iskalniku Bing uspejo prikazovati povezave, ki uporabnika speljejo do spletne strani, ki ponuja vse kaj drugega kot Chrome in/ali Firefox.

Vsaj tako poroča Forbes, ki hkrati ugotavlja, da se to kot kaže dogaja le v ameriškem delu interneta (mi smo ob preizkusu dobili le prave, legalne povezave. Microsoft je bil že obveščen in je tovrstne povezave že odstranil.

 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji