Objavljeno: 25.1.2011

Nvidia Tegra 3 s štirimi jedri

Na svetovni splet je pricurljala predstavitev, ki razkriva načrte za nadaljnje generacije izdelkov družbe Nvidia na področju tabličnih računalnikov in pametnih telefonov. Trenutno aktualna družina Tegra 2, ki je temelj večini novih tabličnih računalnikov predstavljenih na sejmu CES, bo kmalu dobila še zmogljivejšo različico Tegra 2 3D, ki bo dodala podporo za 3D zaslone in nekoliko hitrejše delovanje (1,2 GHz proti 1 GHz).

Še bolj navdušujoča pa je naslednja generacija Tegra 3, ki bo menda prinesla procesor Coretx A9 s kar štirim jedri in frekvenco delovanja 1,5 GHz. Novi model bo kar trikrat zmogljivejši od današnjega (13.800 MIPS proti 4.600 MIPS pri Tegri 2), kar bo med drugim dovolj za dekodiranje in pospeševanje predvajanje video posnetkov v visoki ločljivosti. Ker bo zagotovljena podpora za zaslone z ločljivostjo 1920 x 1200 pik nekateri vidijo možnost, da bi integriran čip poleg tabličnih računalnikov in telefonov našel mesto tudi v bodočih internetno opremljenih televizorjih.

V mobilnih telefonih naj bi bila platforma nekoliko manj zmogljiva (tudi samo z dvojnim jedrom), vendar še vedno za razred ali dva boljša od današnjih telefonov ob hkratnem znižanju porabe energije. Predstavitev razkriva tudi zanimiv podatek, po katerem naj bi izbrani preizkuševalci izdelek dobili na test že konec lanskega leta. Če podatek drži, Nvidia pa je že pred letom napovedala, da bo novo generacijo predstavila približno vsako leto (prav zdaj mineva obletnica), potem lahko Tegro 3 pričakujemo v začetku jeseni tudi v prvih izdelkih.

http://www.nvidia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji