Objavljeno: 19.3.1999

Novi tiskalniki Epson

Epson za letošnjo pomlad načrtuje obilico novih izdelkov, predvsem pri tiskalnikih. Poleg novosti pri laserskih tiskalnikih so napovedali tudi nove barvne brizgalnike in nov matrični tiskalnik. Epson Stylus Color 900 se uvršča na vrh ponudbe Epsonovih brizgalnikov za osebno in poslovno rabo, pohvali pa se lahko predvsem z veliko hitrostjo tiska, saj dosega celo 12 strani na minuto pri črno-belem tisku in 11,7 strani na minuto pri barvnem.

Večjo hitrost so dosegli z mehaniko, ki tiska v obeh smereh potovanja glave in pri tem ne povzroča zamikov pri izpisu. Nov tiskalnik je tudi prvi z novo tehnologijo Advanced MicroPiezo, ki je kombinacija dosedanjih tehnologij Epson Ultra MicroDot in Epson Variable Sized Droplet. Z njo dosegajo rekordno majhno velikost pike (le 3 pikolitre) in šest različnih velikosti pik, ne da bi zelo upočasnili tisk. Ločljivost je ostala enaka kakor doslej (1440 pik na palec), izboljšala pa se je kakovost predstavitve barv. Opremljen je z vzporednim, zaporednim in vmesnikom USB, dokupiti pa je mogoče tudi omrežne vmesnike in podporo za opisni jezik Adobe Postscript Level 3.

Druga novost je tiskalnik Epson Stylus Photo 750, ki je namenjen tiskanju slik s fotografsko kakovostjo. Tudi tu so uporabili tehnologijo Advanced MicroPiezo, ki skupaj s šestimi barvami omogoča še večjo kakovost barv kakor doslej.

Obenem je Stylus Photo 750 precej hitrejši od predhodnika in dosega hitrost tiska 6 strani na minuto pri sivinskih odtisih in 5,5 strani na minuto pri barvnih. Novost je tehnologija Epson PhotoEnhance 3, ki zagotavlja bolj realistično predstavitev barv človeške kože, z izboljšavami v kemiji barv pa pri Epsonu obljubljajo tisk z ločljivostjo 1440 pik na palec tudi na navadnem papirju. Tako kakor pri Stylusu Color 900 so vgrajeni zaporedni, vzporedni in vmesnik USB. Čeprav povpraševanje po matričnih tiskalnikih upada, je potreba po takih izdelkih še vedno zelo velika. Epson z novim modelom LQ-2180 ponuja predvsem rešitev za zahtevnejše uporabnike in izpisovanje obrazcev. Hitrost tiska je 480 znakov na sekundo. Tiskalnik zna tiskati na obrazce z originalom in do petimi kopijami. Podajalnik papirja lahko namestimo v tri položaje, trije pa so tudi možni izhodi.

http://www.epson-europe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji