Oglasno sporočilo
Objavljeno: 9.11.2020 05:13

Novi Tiguan: naelektren in elektrificiran

Novega Volkswagen Tiguana ne bo težko prepoznati. Dinamičen sprednji del z natančno začrtanimi linijami ter novimi dinamično prilagodljivimi matričnimi LED-žarometi IQ.LIGHT s prepoznavnim svetlobnim podpisom, se nadaljuje v poudarjen ramenski del in markanten zadek. Odlike izvirnega Tiguana, s katerimi se je priljubil na milijone kupcem po svetu, seveda ostajajo, recept za uspeh je jasen: suverenost in brezkompromisna funkcionalnost, združeni z inovativnostjo.

Volkswagen širi elektrifikacijo

Volkswagen je Tiguana elektrificiral z novim, najsodobnejšim priključno-hibridnim pogonom s sistemsko močjo 180 kW (245 KM). Tiguan eHybrid tako lahko prevozi do 50 kilometrov s hitrostjo do 130 km/h z izključno električnim pogonom, tj. brez lokalnih emisij. Vizualno naelektren športni terenec je tako postal spodobno elektrificiran.

Inteligenten in varen

Tiguan z letnico 2021 skrbi, da je vožnja udobna, sproščena in varna. Za oznako IQ.DRIVE se skrivajo inteligentni asistenčni sistemi, kot so proaktivni sistem za zaščito potnikov, zaviranje v sili Front Assist s funkcijo zaznavanja pešcev ter dva opcijska sistema (Emergency Assist in Travel Assist). Emergency Assist se aktivira v primeru kritičnega zdravstvenega stanja, ko zazna, da voznik ne upravlja več vozila, in najprej skuša izzvati njegov odziv, če pa mu to ne uspe, pa zaustavi vozilo in prepreči morebitno nezgodo. Novi Tiguan obvlada tudi polsamodejno vožnjo, posebej na regionalkah in avtocestah. Opremljen z asistenca za vožnjo Travel Assist zagotavlja vozno udobje na najvišji ravni, saj vam pomaga v monotonih in utrudljivih voznih situacijah in namesto vas ohranja smer na voznem pasu in hitrost ter pri tem upošteva razdaljo do spredaj vozečih vozil. V kombinaciji z avtomatskim menjalnikom DSG je sproščena vožnja mogoča celo v zastojih in počasnih kolonah, saj prevzame breme počasnega premikanja (beri: stalnega speljevanja in zaviranja).

Digitalna zabava na poti

Ne le notranja prostornost, za dobro počutje voznika in potnikov je odlično poskrbljeno z infozabavnimi sistemi in povezljivostjo. Opremite ga z dostopno točko za WLAN in tako bo stabilna internetna povezava na voljo vsem potnikom, zato jim tudi na daljših poteh ne bo dolgčas. Da boste do vsakega novega cilja prispeli varno in zanesljivo ter po optimalni poti, pa bodo poskrbele navigacijske storitve iz paketa We Connect Plus, saj obvladajo tudi prometne informacije v realnem času.

Pretakanje digitalnih vsebin in spletni radio omogočata pameten dostop do razvedrilnih vsebin: uživajte v poslušanju svoje najljubše glasbe, digitalnih radijskih postaj in podcastov, ne glede na to, kje ste. Upravljanje je po zaslugi drsnikov in površin na dotik nadvse intuitivno.

Novi Tiguan je vsekakor vozilo, pripravljeno na naslednje desetletje.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji