Objavljeno: 27.7.2019 10:00

Novi Sony RX100 – Mark VII

Sony je, ponovno, predstavil nadgrajeno različico svojega vrhunskega kompaktnega fotoaparata RX100.

RX100 je bil ob predstavitvi leta 2012 skorajda revolucionarna novost, saj je v majhnem žepnem formatu prinesel veliko zmogljivosti, ki so bile do takrat rezervirane za »full frame« brezzrcalne fotoaparate, kot je denimo Sony A9. Nato pa je (skoraj) vsako leto predstavil malce nadgrajeno različico, starejše različice pa so ostale v prodaji. Tako je tudi danes, ko lahko najdemo trgovine, ki za borih 300 evrov prodajajo tudi še prvi RX100, medtem ko trenutno še aktualni model Mark VI stane 1100 evrov. S približno tako ceno se bo ponašal tudi Mark VII.

RX 100 Mark VII ima nadgrajeno enopalčno tipalo in objektiv 24-200mm f/2.8-f/4.5. Nadgrajen je slikovni procesor – Bionz X je veliko hitrejši pri ostrenju in zaporednem zajemanju fotografij. Zmožen je fotografiranja s hitrostjo 20 slik na sekundo, oz. narediti 7 zaporednih fotografij pri hitrosti 90 slik na sekundo. Za izostritev potrebuje borih 20 milisekund.

Danes lahko najdemo trgovine, ki za borih 300 evrov prodajajo tudi še prvi RX100, medtem ko trenutno še aktualni model Mark VI stane 1100 evrov. S približno tako ceno se bo ponašal tudi Mark VII.

Napredek je tudi v načinu video, kjer snemanje v načinu 4K HDR zmore tudi sprotno sledenje objektom. Izboljšana naj bi bila tudi stabilizacija med snemanjem.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji