Oglasno sporočilo
Objavljeno: 29.1.2019 07:00

Novi Monitor

Na voljo je nova številka Monitorja. Tokrat smo preizkusili drugo generacijo najbolje prodajanega električnega avtomobila na svetu. Gre seveda za Nissan Leaf, katerega nova izvedba ponuja že 240 kilometrov dometa. S 147 konjskimi močmi je izredno poskočen, prinaša pa tudi največji prtljažnik v doslej preizkušenih električnih avtomobilih.

Pri strojni opremi velja omeniti večji pregled trga video projektorjev, ki so še vedno prva izbira za vse, ki si želijo res velike slike. Priporočamo tudi članek o tem, kateri telefon kupiti, seveda v različnih cenovnih razredih. Pri pametnih telefonih smo tokrat preizkusili novi telefon podjetja Blackberry, model Key2, zelo dobro pa se je odrezala tudi nova Nokia 7.1.

Zelo zanimiv je članek o podatkovnih centrih, ki skrbijo za delovanje računalniških "oblakov". Pišemo tako o strojni opremi kot o povezljivosti, shranjevanju podatkov, napajanju in hlajenju. Zadnje čase se veliko govori o umetni inteligenci, v tokratni številki pa si lahko preberete, na kakšne načine se je umetna inteligenca naučila goljufati. Recimo tako, da pri razvoju čim hitrejše živali "vzgoji" izredno visoko žival, ki pade po tleh, pri tem pa pač doseže želene visoke hitrosti.

Med nasveti pišemo o različnih programih, ki posegajo v Windows 10 in nam omogočajo, da korenito spremenimo delovanje in videz sistema. Od alternativnih datotečnih brskalnikov pa do naprednih interaktivnih delov ozadja; kar veliko koristnih in naprednih možnosti. Pri nasvetih za uporabnike Applovih računalnikov pa smo se spustili v podrobnosti programa Scrivener, odličnega programa, namenjenega pisanju knjig in drugih daljših besedil.

Včasih je postavitev spletnih strani veljala za razmeroma zahtevno, danes pa obstaja kar nekaj spletnih orodij, s katerimi si lahko strani postavimo v res kratkem času. Naredili smo pregled desetih najbolj popularnih tovrstnih orodij.

V prilogi Monitor Pro, namenjeni poslovnemu IT, smo tokrat pisali o Industriji 4.0 in Internetu stvari.

Naslednja številka izide v torek, 26. februarja.

  

Digitalni Monitor

Monitor lahko berete tudi v spletni različici HTML, vse dosedanje številke revije so brezplačno na voljo v našem spletnem arhivu, na DVDju pa je voljo tudi celotna paleta številk v formatu PDF.

Monitor lahko berete tudi na telefonih in tablicah Apple in Android, pa tudi v spletni trgovini:

Android: www.monitor.si/monitor_play

iPhone: www.monitor.si/monitor_iphone

Splet: revija.monitor.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji