Oglasno sporočilo
Objavljeno: 24.12.2018

Novi Monitor

Leto 2018 je mimo, v prodaji pa je januarska številka Monitorja. Naslovna tema številke je tokrat nakup namiznega računalnika, torej širši pregled in priporočila za različne tipe uporabnikov – od manj zahtevnih domačih uporabnikov do najzahtevnejših igričarjev.

Preberete si lahko tudi sedaj že tradicionalni članek o tem, kaj uporabljamo Monitorjevi pisci – štirinajst avtorjev, prav toliko osebnosti in uporabniških navad. Eni so v Applovem taboru, drugi razmišljajo predvsem o zmogljivi opremi za snemanje in montažo podcastov, ključni so seveda tudi pametni telefoni in aplikacije na njih. Vseeno si nekateri še vedno sestavljamo računalnike, letošnji trend med našimi pisci pa je vse večja popularnost pametnih hiš in sistemov, ki povezujejo žarnice, vtičnice, video nadzorne sisteme in še kaj.

V zadnjih letih veliko pišemo o električnih avtomobilih, pri tem pa se pogosto pojavljajo ena in ista vprašanja. Tako smo na kup zbrali najbolj pogoste mite in se jih lotili preveriti. Od tega, koliko CO2 se porabi pri proizvodnji takih avtomobilov pa do vprašanja, če je naše električno omrežje sploh dovolj zmogljivo za širšo uporabo električnih avtomobilov. Odgovorimo tudi na mit, da v električnem avtu nismo več frajer z največjim...

Med preizkusi si lahko preberete, kako se odnese novi Telekomov sistem Neo – med bolj zanimivimi možnostmi je prepoznava govora (tako v angleščini kot v slovenščini). Preizkusili smo novi letalnik (dron) podjetja DJI, Mavic Pro 2, ki velja pol drugega evrskega tisočaka, a ponuja odlične fotografije in video ter razmeroma dolg čas letenja. Objavljamo tudi članek o tem, kako se Samsungov Galaxy Note9 odnese po nekoliko daljši uporabi – po štirih mesecih.

Spet se je nabralo kar nekaj novih telefonov, najzanimivejši je vsekakor Samsungov Galaxy A9 z letnico 2018 – prvi telefon s kar štirimi objektivi. Ob njem smo preizkusili tudi cenejša J4+ in J6+, v nižjem cenovnem rangu pa tudi Wiko View 2 ter View 2 Pro, ob njiju pa še nova Nokia 2.1. Preizkusili smo tudi par novih izredno zmogljivih fotoaparatov – po Nikonovem Z7 prejšnji mesec smo tokrat preizkusili še Z6, na preizkusu sta se znašla še dva Panasonica, konkretno Lumix G9 in Lumix LX100 Mark 2.

Pri nasvetih si lahko tokrat preberete o tem, kako dvigniti raven varnosti v Windows, kako na Applovih telefonih narediti korak naprej v kakovosti fotografij in kako z malim računalnikom Raspberry Pi dodatno zavarovati in izostriti nivo zasebnosti v našem omrežju.

V prilogi Monitor Pro, namenjeni poslovnemu IT, smo tokrat pisali o digitalizaciji in avtomatizaciji delovnih procesov.

Naslednja številka izide v torek, 29. januarja.

  

Digitalni Monitor

Monitor lahko berete tudi v spletni različici HTML, vse dosedanje številke revije so brezplačno na voljo v našem spletnem arhivu, na DVDju pa je voljo tudi celotna paleta številk v formatu PDF.

Monitor lahko berete tudi na telefonih in tablicah Apple in Android, pa tudi v spletni trgovini:

Android: www.monitor.si/monitor_play

iPhone: www.monitor.si/monitor_iphone

Splet: revija.monitor.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji