Objavljeno: 16.10.2008

Novi MacBook in MacBook Pro

Pri Applu so pravi mojstri privabljanja pozornosti. V zadnjem tednu so svetu spretno pokazali vse svoje marketinške sposobnosti. Najprej je v javnost pricurljala govorica o uporabi Nvidiinih čipovij v novih prenosnikih z logotipom jabolka, tej pa so sledile prve fotografije ogrodij/ohišij novih prenosnikov. Kmalu zatem je sledil še prikaz zamegljene podobe novega 15-palčnega MacBook Pro prenosnika in njegove škatle. No, sedaj so vse tančice odkrite, novinca sta tu.

Govorice in namigovanja so seveda imela povsem trdno osnovo, saj je Apple naposled le predstavil dva nova prenosnika. Sveži MacBook Pro se ponaša s 15,4-palčnim zaslonom z LED-osvetlitvijo, tako kot je pri teh modelih že v navadi pa je osvetljena tudi tipkovnica. Ohišje prenosnika je iz aluminija, v svoji notranjosti pa skriva sodobno zasnovo, pri kateri velja izpostaviti Nvdiino grafično rešitev GeForce 9400M ali 9600M GT, odvisno od različice. Izbira grafične kartice še najbolj prispeva k avtonomiji prenosnika, saj s šibkejšim modelom prenosnik brez zunanje električne vtičnice zdrži do pet ur, sicer pa uro manj. Prenosnik bo na voljo tudi v konfiguraciji z diski SSD. Bržkone največja novost pa se skriva v odsotnosti gumbov pri drsni ploščici. Površina slednje je tako skoraj polovico večja, izdelana pa je iz stekla in je občutljiva na dotik, gumbe in njihove funkcije pa je moč prilagoditi s pomočjo vgrajene programske opreme.

Podobne osvežitve so bili deležni tudi šibkejši modeli. Tako sta z novo grafično kartico in diskom SSD lahko opremljena tudi klasični 13,3-palčni MacBook ter tanki prenosnik MacBook Air. Cene novincev se bodo pričele pri 999 ameriških dolarjih, polna založenost z opremo z doplačilnega seznama pa lahko odšteti znesek kaj hitro podvoji.

www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji