Objavljeno: 2.12.2004

Novi iPaqi nudijo večjo varnost

Hewlett-Packard je predstavil nove ročne računalnike iPaq hx2000, ki nudijo večjo stopnjo varnosti, kar je pomembno zlasti pri poslovni rabi. Novi računalniki, ki so na voljo v treh različicah, nudijo med drugim bralnik prstnih odtisov, ki si lahko zapomni dva različna prsta. S tem je odpravljena nevarnost, da se uporabnik ne bi mogel prijaviti v primeru poškodbe posameznega prsta.

HP je v nove računalnike iPaq vgradil tudi novo programsko opremo HP ProtectTools, ki bdi nad vsemi vidiki varnosti v ročnem računalniku. Med drugim zna samodejno zbrisati vse podatke v pomnilniku, v koliko pride do prevelikega števila poskusov z vnašanjem napačnega gesla, nadzoruje pa tudi avtentikacijo, s katerim računalnikom je dovoljeno sinhronizirati podatke.

Novi iPaqi nosijo oznake hx2100, hx2400 in hx2700, razlikujejo pa se po opremljenosti. Vsi podpirajo dvojne kartice (CompactFlash in SD) ter vmesnik bluetooth. Zmogljivejši model ima tudi brezžični vmesnik Wi-Fi, procesorji pa delujejo s takti od 312 MHz do 624 MHz. Največji model ima 128 MB pomnilnika RAM in 128 MB Pomnilnika Flash RAM. Cene se gibljejo med 350 in 550 dolarji.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji