Objavljeno: 17.11.2003

Novell za Microsoftov Exchange

Pri Novellu so nedavno objavili podporo za Microsoft Exchange 2003 s priključkom Ximian Connector for Microsoft Exchange. Tako bodo lahko odjemalci z Linuxom in Sunovim Solarisom priključeni v strežnik Exchange imeli enake pravice, možnosti in nadzor, kot uporabniki s sistemom Windows. Uporabniki Linuxa bodo lahko upravljali svojo e-pošto, koledarje, skupne urnike, imenike, javne mape in opravila.

Novell je podjetje Ximian kupil avgusta letos, podjetje pa je znano zlasti po razvoju linuxovskega namizja Gnome. Novellovci so se zavezali Linuxu, kjer bodo zagotovo namenili veliko energije pri razvoju projektov, kot so Groupwise in eDirectory. Septembra letos je podjetje za najpozneje konec leta napovedalo tudi komercialno ponudbo programske opreme Mono, ki naj bi v okolju Linux zagotavljala uporabo programov za ogrodje Microsoft .Net.

Ximian Connector for Microsoft Exchange deluje s programom Ximian Evolution, ki je nekakšen Linuxovski ekvivalent Microsoftovega Outlook. Connector stane 70 dolarjev za posameznega uporabnika.

http://www.novell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji