Objavljeno: 25.1.2011

Nova številka revije Monitor

V tokratni reviji Monitor smo opravili večji preizkus večopravilnih brizgalnih tiskalnikov. Gre za naprave, ki so še vedno zelo priljubljene med domačimi uporabniki, v zadnjem letu je največja novost vse večja uporaba brezžičnega vmesnika WiFi. Te naprave omogočajo zelo kakovosten barvni tisk, počasi pa se nižajo tudi stroški izpisa.

Iz pisarn se selimo v dnevne sobe, kjer smo pripravili obširen članek o programski opremi, ki nam iz navadnega računalnika naredi predvajalnik za domači kino. Tako lahko na televiziji udobno predvajamo video ter druge večpredstavne vsebine, ki jih sicer hranimo na računalniku ali pa so dosegljive preko spletnih virov. Domačim uporabnikom, ki jih skrbi varnost doma, priporočamo branje članka o Siolovem paketu Varen Dom, ki omogoča varovanje stanovanja na daljavo. Preizkusili smo osnovni paket in dodatno video kamero.

Med novimi napravami velja omeniti Blackberry Torch, ki predstavlja poskus združitve zaslona na dotik s tradicionalno polno tipkovnico. Zopet smo v roke dobili nekaj novih tabličnih računalnikov, Viewsonicova Viewpad 10 in Viewpad 7 ter Archos 101 Internet tablet, ki izstopa predvsem po nizki ceni. Med resnejšo strojno opremo pa smo preizkusili dva nova Intelova procesorja s kodnim imenom Sandy Bridge. Gre za modela Core i5 2500K ter Core i7 2600K.

Iz Googla pa so začeli prihajati prvi prenosniki z novim operacijskim sistemom Google Chrome, tega smo tudi sami namestili na netbook in preizkusili, kako se obnese. Po dolgem času pa smo preizkusili enega izmed najbolj samoumevnih delov računalniške periferije – računalniške miške. Seveda smo se omejili predvsem na tiste zanimivejše oziroma nadpovprečne.

Vse to in še več si lahko preberete v novi številki, starejši članki pa so na voljo v našem spletnem arhivu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji