Objavljeno: 27.1.2010

Nova številka revije Monitor

Kot smo navajeni je z zadnjim torkom v mesecu izšla nova številka revije Monitor. Za navdušence nad perifernimi računalniškimi izdelki imamo v tej številki dva velika preizkusa. Prvi je preizkus brezžičnih usmerjevalnikov, ki smo se ga lotili po dobrem letu dni. Preizkusili smo kar nekaj modelov, vsi pa so združljivi z novim standardom na področju brezžičnih omrežij, dokončni standard IEEE 802,11 N. Pri tem smo preizkusili tudi nekaj dodatnih možnosti, od večjih anten pa do neoriginalne programske opreme DD-WRT. Drugi večji preizkus strojne opreme pa so TV kartice DVB-T. V Sloveniji naj bi konec letošnjega leta ugasnili oddajnike, tako da bo prehod na novi standard neizogiben.

Pri programski opremi pa smo se poigrali z dodatki za vse bolj priljubljen spletni brskalnik, Google Chrome. Brskalnik je v osnovi namenjen hitremu delu, zaradi česar ima po privzetem nekaj manj možnosti kot večina konkurence. Ravno zato znajo biti dodatki zanj izjemno pomembni. Administratorjem večjih omrežij pa bo prav prišel članek o specializirani programski opremi, namenjeni podrobnim nadzorom nad omrežjem.

Tako kot vedno pa imamo tudi v tej številki kar nekaj različnih preizkusov programskih in strojnih novosti. Od nekaj novih pametnih telefonov pa do zanimivega novega operacijskega sistema Jolicloud, ki povezuje Linux s prednostmi računalništva v oblaku. Med nenehnimi preizkusi imamo nekaj prenosnikov, fotoaparatov, preizkusili pa smo tudi par novih tiskalnikov, tako brizgalnih kot laserskih.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji