Objavljeno: 29.9.2009

Nova številka Monitorja že na voljo

Sodeč po obisku na naši strani so prenosniki še vedno izjemno popularni, še najbolj pa tisti iz dna cenovne lestvice. Tako smo se v tokratnem Monitorju lotili malce večjega pregleda tega dela trga in skupaj zbrali 12 predstavnikov najcenejših prenosnikov. Njim ob bok smo postavili male prenosnike, t.i. netbooke. Predvsem nas je zanimalo, kako se ti obnesejo med vsakodnevno rabo. Eno glavnih vprašanj je bilo, kje se ti prenosniki dobro znajdejo in kje bi raje imeli navadni prenosnik.

Drugi večji preizkus se tiče vedno bolj popularnega videa HD. Primerjali smo namreč kakovost videa pri digitalnih fotoaparatih v primerjavi z ljubiteljskimi video kamerami. Pri prvih se je znašel tudi aparat DSLR - preberete si lahko tudi, zakaj je na njem video malce posebna izkušnja. O videu pa tudi v članku o programih, ki jih uporabimo, da svoj navadni računalnik spremenimo v medijski center za predvajanje najrazličnejših vsebin.

Za poslovne uporabnike pa je naš urednik dodobra preučil spletne storitve velikana Google. Pri tem je zanimiva predvsem možnost varčevanja, saj lahko Googlove rešitve hitro nadomestijo dražje, strežniško orientirane rešitve. Imajo pa seveda tudi svoje slabosti. Več o tem in še o marsičem drugem pa v tokratni številki Monitorja.

http://www.monitor.si/revija.php?id=119

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji