Oglasno sporočilo
Objavljeno: 5.10.2020 10:31

Nov sistem ohišij VX IT podjetja Rittal

Hitrejša vzpostavitev robne infrastrukture

Nove tehnologije, kot so industrijski internet stvari (IIoT), umetna inteligenca (AI) ali 5G zahtevajo zanesljive IT in OT infrastrukturne sisteme za robne aplikacije – neposredno na mestu proizvodnje. Da bi podjetja lahko ostala konkurenčna, je potrebno hitro vzpostaviti ali razširiti IT in OT infrastrukturo in s tem zagotoviti potrebno računalni- ško moč. Rittal predstavlja rešitev z novim VX IT ohišjem. Ta inovacija je spodbujevalnik hitro nastajajočih novih IT in OT infrastruktur, ki so pripravljene na prihodnost.

Najsodobnejša platforma ohišij določa nove standarde

Razvita je bila nova generacija IT ohi- šij v obliki Rittal VX IT. To so najhitrejša IT ohišja na svetu. Zasnovana so bila kot univerzalni in modularni modeli in se lahko uporabljajo kot omrežna in strežniška ohišja v različnih robnih aplikacijah. Vsa VX IT ohišja s sestavnimi deli, ki so bila opremljena s konfiguratorjem, že imajo certifikate in so v skladu z mednarodnimi standardi, kot so UL 2416, IEC 60950 in IEC 62368, kar predstavlja še dodatno prednost za uporabnike. To pomeni, da končnega izdelka ni potrebno ponovno preizkusiti in certifikatov pridobivati ločeno. To zagotavlja največjo svobodo in brezskrbnost pri vzpostavljanju novih IT infrastruktur. S to rešitvijo lahko upravljavci IT sistemov prihranijo dragocen čas pri načrtovanju in nabavi, hkrati pa zagotavljajo, da vsi sestavni deli delujejo v popolni harmoniji.

Spletni konfigurator vodi uporabnika korak za korakom po izboru komponent, opravi pa tudi preverjanje verodostojnosti.

Digitalen proces naročanja

Z VX IT lahko podjetja izjemno hitro vzpostavijo novo infrastrukturo, od enega samega omrežnega ohišja v proizvodni stavbi do popolnega robnega podatkovnega centra v distribuiranih proizvodnih obratih. V ta namen Rittal maksimalno izkorišča potencial digitalizacije v korist svojih uporabnikov. Celoten postopek od izbire, konfiguracije in naročanja, do dobave je digitalno podprt in pregleden. Med konfiguracijo se 3D model sestavlja po delih, vključno z opremo. Končani 3D model je po sestavljanju in opremljanju uporabniku na voljo za nadaljnjo uporabo. Po meri opremljena različica IT ohišja je potem izdelana zelo hitro v najsodobnejšem proizvodnem obratu. Optimizirana logistika pa zagotavlja hitro in pravočasno dostavo.

Najvišja stopnja združljivosti tudi v prihodnosti

VX IT sistem je združljiv z obstoječimi sistemi Rittal RiMatrix in drugo informacijsko infrastrukturo z Rittal komponentami. Tako je mogoče zamenjati posamezne komponente v obstoječih podatkovnih centrih ali razširiti podatkovne centre po želji. Na primer, podjetja lahko razširijo obstoječe RiMatrix inštalacije z novim sistemom VX IT in uporabijo komponente VX IT sistema za hlajenje, pomožno UPS napajanje ali nadzorne sisteme. To zagotavlja varnost naložb za trenutne podatkovne centre Rittal.

Hitro sestavljanje brez uporabe orodja

Vsi uporabniki podatkovnih centrov si želijo pametno oblikovano rešitev, ki je enostavna za uporabo. Rittal je to upošteval pri razvoju novega ohišja VX IT. IT ohišje se sestavi skoraj popolnoma brez uporabe orodja s »snap- -in« tehnologijo. Višinske enote in naklonski vzorci so označeni za lažjo namestitev 482,6 mm (19«) plošč. Vse stranske in strešne plošče se namestijo hitro s pomočjo enostavnih pritrdilnih elementov in pripomočkov za pozicioniranje. Nove navpično razdeljene stranske plošče, ki so na voljo kot dodatna oprema, uporabnikom omogočajo boljši dostop za hitrej- ša inštalacijska dela in servise. Navpično razdeljene stranske plošče so opremljene s preprostimi tečaji in jih je mogoče odpreti kot vrata ter jih enostavno odstraniti. Na voljo so tudi vodoravno razdeljene stranske plošče, ki prav tako poenostavijo dostop, na primer do strežnikov.

www.rittal.si

Nosilnost do 1.800 kg

Druga velika prednost novega ohišja VX IT je dobra stabilnost. Z izboljšano 19« zasnovo okvirja ima IT ohišje boljšo navpično stabilnost kot predhodni modeli. Nosilnost je bila preizkušena s strani notranjih preizkusov v podjetju Rittal in s strani zunanjega podejtja za izdajo certifikatov Underwriters Laboratories (UL). Na voljo sta dve različici: »VX IT standard« standardna različica ohišja omogoča statično obremenitev do 1.500 kg v skladu s testnim postopkom Rittal ali 1.200 kg v skladu s certifikatom UL. Dinamična različica »VX IT dynamic« omogoča obremenitve do 1.800 kg v skladu s testnim postopkom Rittal ali 1.500 kg v skladu s certifikatom UL.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji